dimecres, 3 de juny del 2020

RECOMANACIONS 4t - 3 de juny

CATALÀ:




CASTELLÀ:
COMPRENSIÓN  LECTORA

MATEMÀTIQUES:

ENGLISH:
Hello boys and girls?
Are you ready for the English activities?
Let’s learn more about PLACES in cities, towns and villages.




Can you answer these questions about Montmeló?
CLICK HERE: 
CLICK HERE:
https://es.liveworksheets.com/c?a=s&g=4t&s=ENGLISH&t=4z1ogh5qcu&l=xm&i=xtxczc&r=yn



MEDI  SOCIAL
L’Antiga Roma: La casa DOMUS romana.
- Què és el que més t’ha agradat de la casa DOMUS romana ?
Després de veure els LINKS has de respondre a les preguntes que hi ha a continuació.
PREGUNTES
- Què van inventar els romans ?
-Com eren les ciutats romanes ?
-Què és el “foro”?
-Què conreaven al camp ?
-Els ciutadans, quins tipus n’hi havia ?
-Què eren els aqüeductes?
-Per què eren  importants les ciutats, centres comercials ?

PLÀSTICA
Això que veus és ceràmica romana; la primera figura és una àmfora  romana i la segona és un gerro. En aquests vasos es guardaven vi, oli, conserves...Decora-les amb  sanefes o dibuixos  adequats  i al teu gust.

EDUCACIÓ FÍSICA
Com han anat els trucs de màgia? Heu deixat bocabadats a les vostres famílies? No sé si recordeu que durant el curs sempre us he recordat molt les postures a l’hora d’aixecar un pes, de com aixecar-se quan estem estirats (en el vostre cas del llit), de com seure, de com ajupir-se per recollir un objecte del terra, de com saltar. Us sona? Doncs aquesta setmana treballarem la nostra POSTURA CORPORAL tot fent diferents exercicis. Sobretot, el més important és tenir la columna vertebral el més “recte” possible, sempre doblegant abans els genolls que la columna i, apretant la panxa (fer força amb els abdominals) per protegir la nostra columna. Aquests consells són vàlids per moltes situacions i us ajudaran a tenir menys dolors d’esquena ara i durant molts anys. Us passo una llista d’exercicis i si podeu fer-me una foto de com els heu.
Aquests exercicis els repetireu 10 vegades cada un:
1. Fem el salt de llargada a peu parat i amb els peus junts. És molt important tornar a caure de peu i amb les cames doblegades.
2. Aixecar dues bosses del terra (que les pugueu agafar per les nanses) una per cada mà. Ompliu-les de llibres, ampolles d’aigua o del que vulgueu però que noteu que us costa una mica aixecar.
3. Fem abdominals. Estirats a terra amb les cames doblegades i les mans al pit (com una mòmia d’Egipte). Algú que us aguanti els dos peus i intenteu pujar el tronc 4 dits del terra sense agafar-vos del cap! (no cal pujar massa sinó us fareu mal l’esquena).
4. Estireu-vos al llit i feu el gest d’aixecar-vos. Recordeu que no ens aixequem mai com els vampirs (rectes), sinó que primer ens girem de costat i ens aixequem doblegant les cames i ajudant-nos dels braços.
Recordeu, una esquena sana, sense dolors, ens permetrà fer molt millor els nostres exercicis i podrem gaudir durant més anys fent allò que ens agrada. Us passo un link amb molts dibuixos de la manera correcte i incorrecte de fer moltes coses del dia a dia. A veure quantes en feu de bé. Salut i cuidem la nostra columna!
Postures correctes i incorrectes:

MÚSICA:
Bon dia famílies! Com porteu les coreografies? Diuen que la música calma a les feres i si a casa teniu uns animalons molt actius, sens dubte, voldreu que es calmin una mica i deixin anar tota la seva adrenalina. El tancament no ha estat gens fàcil per a tots vosaltres, nens i nenes, qui ens esteu donant una molt bona lliçó a tots nosaltres. Ho esteu fent la mar de bé. 
NOVETAT:
He pensat de recomanar-vos una altre cançó de mes a mes, així teniu dues opcions. Podeu triar la que més us agradi per a fer la vostra coreografia amb família.
OPCIÓ 1 : SEPTEMBER ( Earth, wind & fire ).
OPCIÓ 2: BON DIA VIDA ( Gertrudis ).
I aquí teniu un fantàstic vídeo que us ajudarà amb les vostres coreografies. Mireu com ballen i descarreguen adrenalina com mai. 
AIXÍ DONCS A BALLAR I SOBRETOT A DISFRUTAR AMB FAMÍLIA.
RECORDEU: Els vídeos no poden durar més de 40 segons i han d’estar gravats amb posició horitzontal.
ANIMEU-VOS!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada