dilluns, 30 de març del 2020

RECOMANACIONS PER A 6è - Setmana 30 de març

Hola noies i nois de 6è!

Primer de tot, com va tot? Com esteu? Com porteu el confinament? Nosaltres us volem dir que estem bé però us trobem molt a faltar i tenim moltíssimes ganes de veure-us i de saber de vosaltres!

Doncs bé, després d’uns quants dies adaptant-nos tots i totes a aquesta nova situació que ens està tocant viure, ens posem en contacte amb vosaltres perquè us proposarem diferents activitats perquè pugueu anar realitzant durant la setmana relacionades amb les àrees que treballem a l’escola. Us demanem que un cop acabades les guardeu perquè quan ens tornem a veure les puguem compartir totes i tots.


Recordeu que si teniu qualsevol dubte o pregunta la podeu escriure als comentaris del blog i us la respondrem el més aviat possible!

Cuideu-vos molt, cuideu molt a les vostres famílies! I sobretot, quedeu-vos a casa! Estem segures que tot passarà perquè TOT ANIRÀ BÉ!!

Abraçades gegants per tothom,


L'equip de mestres


CATALÀ

Què us semblaria si, per recuperar el contacte i per saber una mica de vosaltres (que segur que algunes/ns us aneu comunicant durant el confinament) ens deixeu un comentari responent a les preguntes que us hem formulat al principi? (Com esteu, com porteu el confinament, quines activitats, jocs, manualitats, heu fet i ens recomaneu,...). Per fer l’entrada en els comentaris posa la paraula CATALÀ abans de contestar. Per evitar que la primera resposta que feu sigui “No se…” us posem un exemple:

  • Núria: Hola a tots i totes! Com esteu? Com porteu aquests dies? jo em vaig adaptant a aquest nova situació. Al estar a casa, aprofito per anar fent feines de l’escola, formacions on-line, una mica d’esport i també aprofito per fer videotrucades als meus amics i família, em fan sentir més a prop seu. També intento fer-los sentir especials, perquè alguns d’ells/es fan anys i com no ho podem celebrar com voldriem (de moment) intentem estar en contacte d’alguna manera. També amb les de l’equip de bàsquet ens posem d’acord per fer els exercicis que ens proposa l’entrenadora, així estem en contacte i passem una bona estona mentres fem exercici. I vosaltres? com esteu passant aquests dies? Què heu fet?


  • Marta: Hola a tothom! Com esteu? Doncs jo estic bé, tinc dies millors i dies pitjors. Intento veure la part positiva a la situació que estem vivint i ara doncs combino les tasques de l’escola i la formació amb fer una estona d’esport cada dia, cuino receptes que fins ara no m’havia proposat fer-les, endreço i faig neteja d’armaris, escolto música i pinto,... Però, sens dubte, el que em fa més il·lusió explicar-vos és que gràcies a aquest confinament he tornat a tocar la flauta travessera! Em fa desconnectar de tot! Ah, i m’he tornat a posar amb el piano! Ja us aniré informant dels meus progressos! 


CASTELLANO

¿Qué harías si, en el momento en el que puedas salir de casa, te encuentras a un cocodrilo en tu puerta? ¿Y si cuando consigues llegar a la escuela tus compañeras y compañeros se han convertido en monos y tu maestra en un avestruz? 



A partir de estas situaciones te proponemos que escribas un texto vivencial, que nos expliques tu historia desde que abres la puerta de tu casa hasta que llegas al colegio y te encuentras la situación que te describimos. 

Recuerda que el texto tiene que estar escrito en primera persona, debe tener, más o menos, unas 100 palabras, debes respetar los párrafos, ponle un título y, sobretodo, os pedimos que escribáis a mano, en una hoja blanca o de “cuadraditos”, nos da igual, pero ¡nada de ordenador ni tablet!


ENGLISH

This week we are going to review vocabulary about JOBS (oficis)
  

Prepare a wordsearch with 8 or 10 words of jobs (a square about 12 x 12 letters aprox). You must indicate which words are there. You can do it in two ways:
- Easy: make a list with the words or add a picture in relation to each word
- Difficult : write a definition or a clue for each word.

You can do it with the computer or handwriting but you have to use capital letters and do the wordsearch as clear as possible.

(Prepareu una sopa de lletres amb 8 o 10 paraules referents a oficis -mida 12 lletres x 12 lletres aproximadament-. Cal indicar també quines paraules s'hi poden trobar. Es pot fer en versió senzilla, escrivint directament les paraules que s’hi poden trobar o bé posant una imatge o dibuix que suggereixi la paraula, o en versió més difícil, escrivint una definició o pista per cada paraula amagada. Ho podeu fer tant a ordinador com a mà, però tingueu en compte d’utilitzar lletra majúscula i fer-la molt clara)
You can also practice this vocabulary -click on the picture-. You can do five activities: match 1, match 2, match 3, fill in and dictation.
Per cert, com teniu les cartes pels vostres French penfriends? Caldria acabar com a mínim l’esborrany, i qui ja el tingui corregit el pot passar a net.

MATEMÀTIQUES
Us proposem que cadascú i cadascuna s’inventi un problema matemàtic que estigui relacionat amb la situació que estem vivint actualment. Ha de ser adient per alumnes de 6è (és a dir, que estigui relacionat amb el que hem treballat fins ara). Els problemes els podeu escriureu als comentaris del blog de l’escola perquè els vostres companys/es puguin intentar resoldre’ls i donar una solució. 
Penseu que haureu de donar la solució correcta quan us avisem, ja que deixarem uns dies de plaç perquè tothom hi pugui participar. Per fer l’entrada en els comentaris posa la paraula MATEMÀTIQUES


MEDI NATURAL

Us proposem que visualitzeu aquest vídeo sobre les cèl·lules. Un cop hagueu refrescat una mica el que ja havíem treballat a l’aula, us demanem el següent: els/les alumnes que tinguin el número parell de la llista hauran de fer un dibuix de la cèl·lula procariota i els/les alumnes que tinguin el número senar de la llista hauran de fer un dibuix de la cèl·lula eucariota. 
En tots els dibuixos han de sortir les parts de cada tipus de cèl·lula i les seves funcions de cada una d’aquestes parts.



MEDI SOCIAL

Recordeu el què estavem treballant aquests dies? Fins ara havíem fet una breu explicació de les diferents etapes de la  història i la prehistòria. Què us sembla si per refrescar-ho una mica feu aquest JClic de resum. Estem segures que us en sortireu! 

PLÀSTICA

Us proposem fer una manualitat amb materials i recursos que tingueu a l’abast. Volem que feu/creeu un Pauet, el símbol de la nostra escola. Imaginació al poder!


MÚSICA

Teniu ganes de crear la vostra propia cançó? Aquí us deixo un enllaç perquè ho proveu! Som-hi!!!

A més, com que sabem que us agrada que la música ens acompanyi quan fem activitats, us proposem de “crear” una playlist de confinament. És a dir, entre totes i tots, proposem cançons que ens poden agradar per quan estiguem fent alguna tasca, alguna manualitat o simplement descansant! Per fer l’entrada en els comentaris posa la paraula MÚSICA


EDUCACIÓ FÍSICA

Continuem ballant? Com ja teniu pràctica, què us sembla si anem pensant en una petita coreografia barrejant passos que ja sabeu i de nous que hi vulgueu afegir? Així quan ens tornem a veure les podem representar. Us sembla? No cal fer una coreografia amb una cançó sencera, només que penseu en ajuntar-ne uns quants ja n’hi ha prou. Ànims!








204 comentaris:

  1. MUSICA

    Bon dia Gemma sóc l'Eric Quirós, m'agradaria que la cançó del playlist fos:
    Caminem lluny de Doctor Prats i Mentrestant de Lildami amb Santi Balmes
    les dues m'agraden moltíssim!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Eric! Bona elecció!!! Gràcies per la proposta. A veure si la música ens pot ajudar a vèncer l'avorriment.
      Cuidat Molt Eric. Fins aviat.

      Elimina
  2. Català
    Bon día Nuria soc l’ Izan Sánchez, el confínamement em va be pero estic una mica aburrit a vegades, joc amb la meva familia i tambe al mòbil.
    Ens veiem aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Izan, m'alegra saber de que va bé i que segueixes fent coses. Com veus, aquests dies es poden aprofitar per fer coses que a vegades no ens són del tot possible, així que s'ha d'aprofitar! Com veuràs hem deixat unes quantes tasques perquè les pugueu anar treballant. Si tens qualsevol dubte ens ho pots deixar als comentaris i tan aviat ens sigui possible, el respondrem. Una abraçada!

      Elimina
  3. Català
    Bon dia Marta, aquests dies he jugat molt i parlat moltisim amb els meus amics. I me l'he passat molt bé. He fet exercici amb el meus pares i he estudiat de dilluns a diumenge.
    Adéu
    SANTI

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Santi! Que bé rebre notícies vostres! No sabeu quina il·lusió em fa!
      Me n'alegro molt que tot estigui anant bé, que aprofitis per fer tasques, per fer exercici, per fer jugar i per parlar amb els teus amics, segur que així et passen més ràpid els dies!
      Com ja hauràs pogut veure, aquesta setmana us fem diferents propostes. Si tens qualsevol dubte o pregunta deixa un comentari i et respondrem el més aviat possible!
      Cuida't molt Santi! Una abraçada!

      Marta.

      Elimina
  4. Matematiques
    Nuria soc l ‘ Izan Sánchez, el meu problema es: Per pasar el confinament he comprat molta cosa per menjar per exemple: tomaquet, pastanaga, chocolata, carn, peix, pà etc. Tot això ho representem amb 60/60 si al día em menjo 3/60 per quants dies tinc menjar sense anar a comprar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Izan. En faig recull. A seguir treballant!

      Elimina
    2. Hola, Sóc l'Eric Quirós i la meva solució del problema de l'Izan Sánchez és: Tindrà per 20 dies sense anar a comprar.

      Elimina
    3. Hola!! Soc l`Eric Gómez. Izán tindràs menjar per a 20 dies, desprès tindràs que sortir altre vegada a comprar ;)

      Elimina
    4. Molt bona feina nois, tot i que millor que ho anoteu en un full (sense compartir la resposta) aixì deixem pensar a la resta de companys/es. Gràcies per la vostra participació! :)

      Elimina
    5. Hola Marta y Nuria, sóc l'Aleix y la solució de el problema matemàtic de l'izan és :20 dies.
      Perque si multiplicas 3×20 dona 60.
      Adéu!!

      Elimina
    6. Sóc en Pablo Pacheco, i la resposta és que tindrà menjar per 20 dies sense anar a comprar un altre vegada.

      Elimina
  5. CATALÀ

    Bon dia, sóc la Jana.
    Per aquí de moment va tot bé, només que per a mi es una mica pesat tot això del coronavirus i de vegades estic molt avorrida. El que faig es jugar a jocs de taula, cuinar etc. Jo cada matí el que faig es esport i deures. Després de dinar, si que jugo una mica a la tablet o a jocs de taula. Espero que a tothom li vagi bé i que això del COVID-19 no vagi a més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Jana! Que bé que aneu deixant els vostres comentaris i explicant-nos què esteu fent aquests dies. Ens fa molta il·lusió!
      Me n'alegro que tot estigui anant bé i que utilitzis diferents activitats per fer que el temps passi més ràpid. Per cert, veig que també has aprofitat per cuinar, em pots recomanar alguna recepta perquè faci aquests dies?

      Suposo que ja ho deus haver vist, us hem deixat noves recomanacions per fer al llarg de la setmana. Si tens qualsevol dubte o pregunta pots deixar un comentari i et respondrem el més aviat possible.
      Cuida't molt Jana! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
    2. Aqui et deixo la recepta de un pa de pesic.(mira els arteriscs siusplau)
      INGREDIENTS
      •1 cullerada de sal
      •1 cullerada d’aroma de vainilla
      •1 cullera d’anís
      •3 ous
      •D’oli, la mida del iogurt
      •Sucre, la mida de dos iogurts
      •1 iogurt de llimona
      •1 sobre de llevat
      •1 llimona
      •Mantega
      •Farina, la mida de tres iogurts
      En recordat el motlle recobert per dintre amb mantega i farina.
      PROCEDIMENT
      Separes les clares dels rovells.
      Batre les clares a punt de neu. (les apartem i les deixem apart)
      Posem tots el ingredients a batre menys la farina i el llevat
      Quan ja em barrejat tamisem la farina i el llevat a la barreja i barregem.
      Quan ja estigui tot barrejat, barregem les clares també.*
      Després posem la barreja el en motlle que esta amb farina i mantega.
      FORN
      *El forn el posem a 210g mentre barregem les clares i quan arribi aquella temperatura posem el motlle al forn, es baixa a 170g i es queda al forn 28 min.

      Elimina
    3. Moltes gràcies Jana!
      Quan la faci ja et diré què tal m'ha sortit!

      Elimina
  6. Música
    Gemma doc l’ Izan Sánchez a mi m’ agradaria que posesis la canço perfect ed sheran

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda Izan! Em sembla que aquesta llista de cançons la fareu servir per treballar a l'aula. Però prenc nota per si vols que la posem com a música d'entrada. Gràcies per la teva proposta. Una abraçada.

      Elimina
  7. CATALÀ

    Bona tarda Núria, sóc l'Eric Quirós.
    Aquests dies que estic a casa de confinament he aprofitat per estar més temps amb els meus pares i la meva germana fent activitats que no fèiem a la vida diària com jugar junts en família, fer esport a casa, fent videotrucades per Skype amb els meus cosins i avis. Entre setmana faig deures tot el matí i a la tarda la meva germana hem fa jugar amb ella als Pinypon, venedores muntant botigues, metges, etc... ��‍♂️També jugo a videojocs.
    Núria espero que estiguis genial.
    Fins aviat!! ��

    ResponElimina
  8. Hola Eric,
    M'alegro que estigueu bé tu i els teus, segur que la Martina està contenta de poder compartir tantes estones amb tu. La meva família i jo també estem bé i m'agrada veure que et mantens ocupat. Qualsevol dubte el comentem. Una abraçada i fins aviat!

    ResponElimina
  9. MATEMÀTIQUES

    Bona tarda Núria sóc l'Eric Quirós i aquest es el meu problema:
    El meu pare te que anar a la farmàcia a comprar medicaments per el meu avi si el cotxe del meu pare gasta 10.2 litres de gasolina cada 100 km. Quants litres gasta per km? I cada 20 km?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Eric. Perfecte, en prenc nota. Ves en compte amb el "te que anar" ;)
      A seguir treballant!

      Elimina
    2. Resposta del problema d'Izan Sánchez i d'Eric Q.
      Izan podràs menjer 20 dies
      i Eric utilitzaràs 2,02 llitres de benzina.

      Elimina
    3. Hola Eric, som l'Alex i l'Eloi. la resposta és: gasta 0,102l per kilòmetres i 2.04l cada 20 Km.

      Elimina
  10. CATALÀ

    Hola a tots, soc l`Eric Gómez. Pel matí faig deures i llegeixo una mica, ara estic fent unes probes cada dia de una web que em va buscar el meu pare. Les fitxes ja les vaig acabar. Per les tardes faig una mica d`esport i jugo a la PLAY4. Dilluns i Dimecres faig anglès per Skype. I els caps de setmana faig festa! Espero que tots estigueu bè.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eric! Que bé saber de vosaltres! No sabeu la il·lusió que ens fa!
      Pel que veig estàs ben entretingut, amb activitats cada dia i descansant una mica el cap de setmana, per no trencar la rutina!
      Suposo que ja ho deus haver llegit però a la part superior tens les recomanacions d'aquesta setmana. Si tens qualsevol dubte o pregunta escriu-nos un comentari i te'l respondrem el més aviat possible!
      Cuida't molt Eric! Una abraçada!

      Marta.

      Elimina
  11. CASTELLÀ

    Hola a tots, sóc l'Eloi Monedero. Al matí faig deures i per la tarda jugo amb els meus amics. Yo estic bé.
    Als Dilluns i als Dimecres faig anglès en un web room: M' ha semblat estrany però m'ha agradat l ´experiència.
    Als Dijous faig violí en vídeo llamada.
    Bé a mi em va bé, i a vosaltres?
    Salutacions.
    Fins aviat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Eloi! Que bé que mica en mica aneu responent tots al bloc! Ens fa molta il·lusió!
      Me n'alegro que estiguis bé i que facis tantes activitats per aprofitar el teu dia a dia! Segur que estàs ben distret! Jo també utilitzo les noves tecnologies i les videotrucades per fer formacions i per fer classes de piano!
      Bé, Suposo que ja ho deus haver llegit però a la part superior tens les recomanacions d'aquesta setmana. Si tens qualsevol dubte o pregunta escriu-nos un comentari i te'l respondrem el més aviat possible!
      Cuida't molt Eloi! Una abraçada!

      Elimina
  12. MATES
    Aquest és el meu problema:
    Una fàbrica multinacional tanca pel COVID-19 el 31 de març, és a dir, només han treballat 3/12 mesos.
    Un treballador cobra 22500€ l'any. Quant ha cobrat cada treballador aquest any?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jana! Perfecte! En prenc nota!
      Moltes gràcies per la teva participació! Recorda preparar la resposta per poder donar la solució correcta!

      Bona feina!

      Elimina
    2. Izan Sánchez
      De moment ha cobrat 5.625€

      Elimina
    3. hola Jana, som l'Eloi i l'Alex, la resposta al teu problema és: guanyarà 5.625 € pel temps treballat.

      Elimina
    4. Sóc en Pablo Pacheco.

      Cada treballador haurà guanyat 5625 euros.

      Elimina
  13. MATEMÀTIQUES
    Hola Marta, Núria i tots els nens I totes les nenes de 6é A i 6é B espero que estigueu tots molt bé, sóc el Pablo Santos i aquest és el meu problema de Matemàtiques:
    Si la superfície de la NASA te forma quadrada i un quart de perimetre medeix 1808 metres, quantes persones hi ha si per cada dos metres quadrats hi ha tres persones?
    I quina és l'àrea de la Nasa sencera?
    Espero que ho resoleu. Si us plau no utilitzeu calculadora per què se que ho podeu resoldre.
    #TOT ANIRÀ BÉ #JUNTS HO SUPERAREM I HO ACONSEGUIREM #JO EM QUEDO A CASA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pablo, m'alegra saber de tu! Espero que estigueu tots bé per casa. Prenc nota del teu problema, gràcies per participar. Una abraçada i ens veiem aviat!

      Elimina
    2. Bon dia Pablo! Ens fa molta il·lusió anar sabent de vosaltres! Espero que tots i totes estigueu bé! Moltes gràcies per participar i recorda tenir preparada la solució al problema!

      Una abraçada i cuida't!

      Marta.

      Elimina
    3. Izan Sánchez
      Resposta problema Pablo Santos
      Hi habran 2.712 persones en 1.808 metres quadrats
      I l’ area de la NASA es de 7.232

      Elimina
    4. Moltes gràcies Núria i Marta.

      Elimina
    5. Hola Pablo, som l'Alex i l'Eloi, la resposta al teu problema és: àrea total és de 3.268.864 metres quadrats i caben 4.903.296 persones.

      Elimina
  14. Hola una altra vegada sóc el Pablo Santos i la solució al problema de la Jana Rodríguez és que el treballador durant aquest any ha guanyat 4.525 euros.

    ResponElimina
  15. Anna
    Matematiques
    A la meva tortuga avans li donava 4 gambes per dia perque no estaba tant a casa pero ara que estic tant de temps aquí li dono sis vegades mes si la tortuga tantsols es menja una mitja part.Quant es menja la toruga?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, com estas? espero que tu i els teus estigueu bé. Prenc nota del teu problema. Moltes gràcies per participar. Una abraçada i ens veiem aviat!

      Elimina
    2. Es menja 12 gambes per dia.

      Elimina
    3. Izan Sanchez
      Es menja 12 gambes per dia

      Elimina
  16. MÚSICA

    Bona tarda Gemma.
    M'agradaria que la canço Dance Monkey de Tones And I estigués a la Playlist.
    Moltes Gràcies.
    Joan Villén Rol.

    ResponElimina
  17. CATALÀ

    Hola sóc l'Aya, espero que tots i totes estigeu molt bé. Jo estic bé també, m'estic adaptant en aquesta nova situació, admeto que m'esta agradant estar en casa pero no tant com treballar.
    Per els matins faig classes online amb diferents profesor cada dia, però nomes una hora, per mi això es molt poc per això faig dues hores mes de les assignatures de cada dia (intento establir les primeres dues hores de l'horari escolar), i preparo
    Per les 3:00 veig les noticies i despres ajudo a la meva mare a preparar el dinar. Per la tarda faig matematiques amb el meu pare, i despres faig angles amb la meva profesora atraves de Skype, ja per les 6.00 faig exercici, em dutxo i jugo amb el meu germa als videojocs.
    RECOMANO FER MOLT D'ESPORT PERQUE SINO QUAN SORTIREM DEL CONFINAMEN SORTIREM COM ELEFANTS.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aya,
      M'alegra saber que estàs bé! Veig que t'has fet una mica de rutina, això va molt bé perquè no perdis els hàbits i et mantinguis ocupada! Ben fet! Espero que a casa estigueu bé tots també. Una forta abraçada i ens veiem aviat! Cuida't

      Elimina
  18. MATEMÀTIQUES
    Hola a tots! Com esteu?? Aquí va el meu problema de matemàtiques:

    Tinc estalviats 348 euros però comprar-me un mòbil. Però m'he gastat
    3/4 parts. Quants euros em queden a la guardiola? . Ah! m’oblidava...he trobat després d'haver-me gastat els diners 45 euros mes!! Llavors quant torno a tenir?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert!! Sóc el Pablo Ríos! m'havia oblidat de possar-ho

      Elimina
    2. Sóc el Pablo Santos i la resposta d'abans de que et trobis el 45 euros tenies 116 i després 161. Que us vagi bé a tots i totes.

      Elimina
    3. Hola Pablo! Espero que estigueu tots bé i que porteu el confinament de la millor manera possible!
      Moltes gràcies per participar! En prenc nota! Recorda tenir preparada la resposta per poder donar la solució correcta!

      Bona feina!

      Elimina
    4. Sóc el Pablo Santos el resultat d'abans esta malament el resultat és al principi 87 i amb els que t'has trobat són 132

      Elimina
  19. Hola Núria, soc l'Aina a mi el confinament em va molt bé. Durant aquests dies he fet un munt de coses amb la meva mare, el meu germà i el meu pare, per exemple un pastís d'oreo, jocs de taula i mes coses. També estic fent ritmica per skype amb les meves companyes.
    Espero que a tots us vagi molt bé el confinament i que us trobeu bé,us trobo a faltar.
    Aina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aina,
      M'alegra saber de tu! Molt bé, veig que també t'has establert una rutina, això val molt bé per mantenir-te ocupada. M'agrada que aprofitis el confinament per disfrutar d'aquests moments en família i segur que ells també els disfruten, sobretot el germanet ;)
      Espero que estigueu bé tu i els teus, una abraçada ben forta. Ens veiem aviat!

      Elimina
  20. Bona tarda Marta, ahir faig fer el problema de matemàtiques, y vaig pensar en fer-lo difícil.

    Si en España hi han 40.000.000 de persones y la tercera part tené el covid-19 però de aquestes persones s'han recuperat 40.301 a beure qui u por resoldre. Adeuuuu!

    ResponElimina
  21. No te res a beure amb calcula ni fer operacions

    ResponElimina
  22. MÚSICA:
    Hola, sóc el Pablo Ríos de 6èB i aquesta es la meva proposta per la playlist:
    24K MAGIC -- BRUNO MARS
    NEW RULES -- DUA LIPA

    Una abraçada, ens veiem aviat Companys!

    ResponElimina
  23. CATALÀ:
    Hola sóc el Pablo Rios de 6è B. Com esteu? Durant el dia faig els deures de l'escola. També el meu entrenador de futbol ens envía vídeos de exercicis per estar en forma, també ajudem als pares amb les feines de casa, i quan ho tenim tot fet juguem amb la consola. Tota la familia estem bé i a casa confinats des del primer dia. Una abraçada molt forta a tots, i espero veure-us aviat!!

    ResponElimina
  24. Hola Pablo! Que bé que mica en mica us animeu a participar al blog! No sabeu la il·lusió que ens fa a la Núria i a mi saber de vosaltres!
    Me n'alegro que tu i la teva família estigueu bé! Veig que tens moments per tot: per fer tasques, per ajudar amb les feines de casa, per jugar, per fer esport,... Així segur que passen més ràpides les hores!
    Si tens qualsevol dubte sobre alguna activitat o tasca que hem proposat no dubtis en escriure'ns un comentari i nosaltres te'l respondrem el més aviat possible!
    Cuida't molt Pablo! Una abraçada gegant!

    Marta.

    ResponElimina
  25. Bon dia, sóc Jana
    Marta tinc una pregunta, les respostes dels problemes es posen als comentaris o en un full apart per quan ens veiem?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jana!

      Doncs pensem que és millor que les respostes i el procediment que heu seguit per resoldre els problemes els apunteu en un full a part per quan ens veiem. Així no condicioneu als companys/es que encara no han tingut temps per fer-ho.

      Elimina
    2. Vale, Marta perque jo ho tenia en un full apart i alguns posaben les respostes en els comentaris.

      Jana

      Elimina
  26. Matemàtiques
    Hola Núria!! Com estàs?
    Sóc en Pablo Pacheco. He tingut problemes per poder publicar. Ja porto dos dies intentant comentar.
    Però ja està tot solucionat.
    Aquest és el meu problema:En Pere va comprar 23 rotllos de paper per 38,68 euros i 2 desinfectants per 24,14 euros. Va pagar amb un bitllet de 50 i un altre de 20. Quants diners li van tornar?

    Espero poder tornar a veure't el més aviat possible.
    Pablo Pacheco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Izan Sánchez
      La resposta es:
      Li van tornar 7,18

      Elimina
    2. Hola Pablo, com estàs? M'alegro de saber de tu, perfecte veig que ara ja pots fer comentaris. M'encanta veure com us aneu animant a participar. Prenc nota del problema. Gràcies per participar i espero que tu i els teus estigueu bé. Una abraçada i fins aviat!

      Elimina
  27. Música
    Com va tot Gemma?
    Aquests dies no he pogut comentar perquè ha hagut un problema, però està arreglat.

    He fet un fragment de la cançó de We will rock you, (poso l'enllaç al final).
    La cançó que escolllo és:Kingsman: Merlin's Last Song- Take Me Home,Country Road

    https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/4767100234104832

    Fins un altre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pablo!

      Que xula! Molt bona creació😎👏👏👏
      Ja ho saps que sempre he pensat que ets tot un artista.
      Segueix així i felicitats!

      Elimina
  28. English
    How are you, Dolors?
    These days I had a problem with the comments, but is alright.

    I did all the exercices, they were very fun.

    I'd like to come back to the school but it is impossible.

    It is nice to talk you, bye.

    Pablo Pacheco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi, Pablo! It's nice to have news from you. I'm very happy to know you did the activities and you liked them. Keep working as well as usually. I wish to see all of you as soon as possible.

      Elimina
  29. MÚSICA

    Aquesta es la meva proposta per la plylist

    Don't start now - Dua Lipa
    Yummy - Justin Biber

    Espero que tothom estigui bé #JOEMQUEDOACASA

    ResponElimina
  30. Medi social
    Que tal, Núria.
    He fet els exercicis i m'han semblat molt interessants, perquè així podem repassar el que hem fet tot aquest temps a classe de medi social,i ambel Jclic és més divertit :v.
    Podriem utilitzar el JClic.

    Moltes abraçades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pablo, m'alegra que les activitats que us hem proposat us hagin sigut de servei. Una abraçada!

      Elimina
  31. MATEMÀTIQUES

    Hola nois i noies! Què tal esteu?
    Primer de tot, agraïr-vos a tots i totes la participació al blog en les diferents activitats!
    Volíem fer un aclariment en quant a l'activitat de matemàtiques que us havíem proposat. Us volem demanar que a l'hora de resoldre els problemes que proposen els vostres companys i companyes ho feu en un full a part i hi anoteu l'enunciat, el procés que heu utilitzat per arribar a la solució i la resposta.
    Si deixeu en un comentari la solució podem condicionar a altres companys/es que no han realitzat el problema, així els deixem pensar una mica!

    De nou, moltes gràcies a totes i tots per la vostra participació! Bona feina!
    Cuideu-vos molt! Una abraçada!

    Núria i Marta.

    ResponElimina
  32. Aleix
    Bon dia a tothom el meu problema matemàtic es:si en un ful de diari hi han 400 paraules.quantas hauran en 400 fulls?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Izan Sánchez
      La resposta es: 16.000 paraules

      Elimina
    2. Hola Aleix! Moltes gràcies per participar i aportar el teu problema matemàtic! En prenc nota!

      Recordeu que les respostes les heu d'escriure en un full a part!! Així deixem pensar als companys/es que encara no han realitzat els problemes!!

      Bona feina!

      Elimina
  33. Hola Nuria, soc en Mohamed. Com estas en aquest confinament??.Jo be.Fent feinetes de cada assignatura per no perdre el ritme de treball.Apart estic fent videotrucades amb els meus amics per divertirnos una miqueta.Espero que tu y la Marta estigeu molt be durant aquesta quarentena.Adeu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mohamed,

      Com estàs? M'alegro de saber que estàs bé! Jo bé, també vaig fent feina de l'escola, una mica d'esport i obviament les videotrucades que em fan "tenir" més a prop a tots els que aquests dies no puc veure. M'agrada molt que ens aneu explicant el què feu i que aneu participant. Bona feina, ens veiem aviat. Una abraçada a tu i els teus!

      Elimina
  34. Hola a tothom el problema de la Jana es:el treballador a guanyat 4525 euros a l'any. Adéu!!

    ResponElimina
  35. Hola Nuria soc en Mohamed
    Matemàtiques:El meu problema és el segÜent, si per cada 1.000 persones es contagia un
    20%, quants contagiats hi hauria en una població de 13.000 habitants??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte, en prenc nota. Gràcies Mohamed!

      Elimina
  36. Hola Marta, Núria y companys/es el resultat del problema del Pablo Pacheco es: De canvi li ha donat 7'18 euros

    ResponElimina
  37. Hola Gemma soc en Mohamed, m'agradaria que posesis la canço de faded Alan Walker a la playlist.Espero que estiguis be.Adeu!!Per cert aqui esta la meva creacio de musica:https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/5633381850152960

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Mohamed👏👏👏Molt xula! Segueix així i arribaràs lluny!
      Una abraçada.
      Gemma.

      Elimina
  38. Hola a todos y todas!

    Como estáis? Yo de momento bien. Estos días yo y mi madre hemos aprovechado para hacer recetas,manualidades etc. Ya que hacemos clases por televisión siempre me los apunto I los sábados y domingos los reviso los martes y jueves hacemos deporte yo I mi hermano I el lunes y miércoles actividades los viernes puedo hacer lo que yo quiera.Este confinamiento lo estoy aprovechando al máximo espero poder veros a todos y a todas pronto.

    Adiós 😍😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me he olvidado de poner nombre soy farah

      Elimina
    2. Hola Farah! Que bé saber notícies teves després de tants dies! No sabeu la il·lusió que ens fa que ens contesteu i participeu en les activitats que us proposem!
      Me n'alegro que tu i que la teva família estigueu bé i que facis tantes activitats durant tots els dies de la setmana! Segur que estàs molt entretinguda!
      Qualsevol pregunta o dubte que tinguis Farah, no dubtis en deixar un comentari el respondrem el més aviat possible!
      Cuida't molt! Una abraçada!

      Marta.

      Elimina
    3. Gracias, Marta

      Una cosa Marta se pueden hacer los deberes en una hoja y quando volvamos te los enseño es por que se nos acaba de estropear el portátil I te lo digo por que en muchos comentarios has dicho que tomas nota.Y consultarlo en el mobil es muy lioso.😞😅

      Adiós Farah

      Elimina
  39. Hola Gemma !!!
    Espero que tot vagi bé.
    El que he fet ha sigut la intro de Beliver.
    Aquesta es la meva creacio de música:
    https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/4712100963287040

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma m'he equivocat la meva creació de música és aquesta:
      https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/6728170956914688

      Elimina
    2. Jana la teva creació mola molt!!!

      T'ha quedat molt bé felicitats

      Elimina
    3. Hola Jana! Molt bé aquesta percussió👏👏👏l'has clavat!
      Segueix així!
      Una abraçada.
      Gemma.

      Elimina
  40. MÚSICA
    Hola Gemma, sóc el Pablo Ríos, com estas? Espero que bé i que aviat ens tornem a veure tots :) m'agradat molt el musiclab, he estat una bona estona fent combinacions, aquesta es la meva creació:

    https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/5358651045838848

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Hola Pablo!M'alegra molt que t'hagi agradat. Felicitats per la teva creació. Sou uns artistes.
      Una abraçada.
      Gemma.

      Elimina
  41. Bon dia a tothom sóc l'Aleix el resultat del problema del Pablo Santos es 4903296 de persones. Adéu!!

    ResponElimina
  42. Hola soc el Joan G i el meu problema es: si el dilluns hi han 800 persones contagiades, el dimarts 810 persones, el dimecres 820 persones i el total de el que queda de setmana es 3.856 persones. Quantes persones contagiades hi han el dijous, divendres, dissabte i diumenge? i quantes persones contagiades hi hauran en tota la setmana?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan! Espero que tant tu com la teva família estigueu bé i porteu el confinament de la millor manera possible!
      Moltes gràcies per participar amb aquesta proposta de problema! En prenc nota!

      Bona feina!

      Elimina
  43. CATALÀ

    Hola sóc en Tomàs de 6é B i estic bé pero és molt aborrit. La majoria de temps la passo llegint perqué sempre està plovent i no puc baixar al pati de casa meva peró en general estic bé. De moment m'estic llegint el llibre de Nevermoor las pruebas de Morrigan Crow, us el recomano molt.
    Adéu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tomàs! Que bé saber de tu després de tants dies! Ens fa molta il·lusió que mica en mica ens aneu deixant comentaris al blog! Me n'alegro que, malgrat els últims dies que ens està fent de pluja i fred, estiguis bé. Saps que recomanen molt que llegim perquè és la millor manera de desconnectar del lloc i del moment en el que estem i ens tele transportem i ens endinsem en la història del llibre que llegim? A més, així deixem que es desenvolupi la nostra imaginació!
      Si tens qualsevol dubte o pregunta sobre les recomanacions no dubtis en deixar-nos un comentari i te'l respondrem el més aviat possible!
      Cuida't molt Tomàs! Espero que tu i la teva família estigueu bé! Una abraçada gegant.

      Marta.

      Elimina
  44. Català

    Com va tot Núria?
    Jo sóc a casa fent els deures que em queden .
    El confinament el porto molt bé, perquè no sóc de sortir molt de casa, i en aquest cas, des de que van anunciar l'estat d'alarma no he sortit mai més de casa.
    Faig la mateixa rutina què quan estic a l'escola, ja què tinc un horari amb totes les assignatures de classe.
    L'única excepció és quan faig l'anglès per webroom.Faig les reunionsvels dilluns i els dimecres, (7:00-8:10)
    També estic fent esport , perquè el meu entrenador de porters ens ha enviat uns vídeos on ens ensenya com fer els exercicis.
    De manualitats estic fent al Pauet per l'assignatura de plàstica.
    Quan acabo de fer les feines jugo a la consola, veig una sèrie, jugo amb el meu gos, amb la meva gossa no puc perquè està embarassada un altre vegada. Jo crec que té uns 5 o 6 cadells, la darrera vegada va tenir 6 cadells, i ens varem quedar un.(Aquesta vegada no ens quedarem cap ;v).
    Els meus pares s'han agafat vacances per tornar a treballar quan es relaxi la cosa.
    Jo crec que no passarà res i en uns mesos estarem tots bé.

    Cuida't molt, Núria!

    Pablo Pacheco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pablo,

      M'alegra molt saber de tu! Ostres, que bé... així estàs entretingut, perfecte! M'agrada veure que et mantens actiu, que fas les feines del blog i que cuides dels de casa, ja m'ensenyaràs fotos dels cadells quan neixin ;) Ens veiem aviat, una abraçada!

      Elimina
  45. Anna
    Català
    Hola Núria.
    Aquesta quarentena la porto bastant bé cada vegada que m'aborreixo lameva mare o el meu germá hem donen coses a fer.
    La meva mare i jo ja hem fet dos receptes.
    Moltes abraçades
    Anna Díaz

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna
      Català
      I tambè vaig fent totes les vostrres recomanacions de assignatures.

      Elimina
    2. Hola Anna!
      M'alegra saber de que esteu bé i que portes bé la quarantena. M'agrada molt que aprofiteu el temps per fer coses en família, és molt gratificant! Guarda't totes les feines que vagis fent i de seguida que puguem les comentem. Si tens algún dubte no dubtis en escriure-ho al aquí al blog i mirarem de resoldre'l. Cuida't molt. Ens veiem aviat, una abraçada!

      Elimina
  46. ENGLISH
    Hi Dolors, I'm Pablo Ríos, how are you? I finished my homework of english. I have prepare the wordsearch and I have done the practises of vocabulary. I hope see you soon, and I hope you´re well. Bye bye!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi Pablo, I'm fine, thanks! It's nice to know you did the activities. I hope to share your wordsearch with your classmates. You are lucky, because your brother is with you and you can play and do activities together. Best wishes for you and your family.

      Elimina
  47. MEDI SOCIAL
    Hola Marta, Sóc el Pablo Ríos, espero que estiguis bé,i tots els meus amics també, nosaltres estem tots bé, he fet els deures de Medi Social, han sigut molt interesants, m'agrada molt fer Medi Social!. Una abraçada molt forta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pablo! Me n'alegro que tots estigueu bé! Jo estic bé, molt entretinguda, així el temps i els dies em van passant ràpids!
      Que bé que la tasca de socials t'hagi agradat i hagi sigut interessant per tu, segur que després de fer-la has pogut fer un petit recordatori del que ja havíem treballat i ampliar-ne de nova!

      Bona feina!

      Elimina
  48. MATEMÀTIQUES:
    Hola soc l'Àlex i el meu problema és:
    El meu cosí surt de casa del meu avi i camina fent 10 passes /minut. Jo sorto de casa meva i faig 12 passes/minut. quantes passes farem per trobar-nos? i quants minuts trigarem?
    Fins aviat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Àlex, perfecte, en prenc nota. Moltes gràcies per la participació! Una abraçada!

      Elimina
  49. MÚSICA:
    Hola soc l'Àlex Rius de 6é A i aqui deixo la meva aportació per a la playlist de confinament:
    HAPPYER de MARSHMELLO
    PERFECT de ED SHEERAN

    FINS AVIAT!

    ResponElimina
  50. CATALÀ
    Hola soc l’Eloi Rius.
    Quan va començar, estava preocupat per tot lo de la pandèmia. Però amb el pas del temps vaig entendre que si et quedes a casa no hi ha perill de contagi.
    Per entretenir-me he fet esport, he patinat, he jugat amb els meus playmòbils i amb la play. També he cuinat mot més del que és habitual.
    He trucat als meus amics i familiars per parlar de com els hi esta anant el confinament.
    Espero llegir com us ha anat a vosaltres.
    Fins aviat!

    Marta, és la tercera vegada que penjo les feines i encara no se que feia malament per que no surtia publicat. Espero fer-ho bé ara.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Eloi! Que bé que dia a dia us animeu a deixar el vostre comentari! Ens fa molta il·lusió saber de vosaltres!
      Me n'alegro que estiguis bé. Espero que a casa tots i totes estigueu bé i esteu passant aquest confinament de la millor manera possible.
      Si que tens raó que al principi tot això espantava, ara ja hem vist que l'únic que hem de fer és prendre les mesures que ens demanen i esperar!
      Ah! I no et preocupis per ho dels comentaris, jo també vaig tenir molts problemes per respondre els primers comentaris! Vaig haver de canviar tres cops de navegador!!
      Cuida't molt Eloi! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
  51. MATEMÀTIQUES:
    Hola torno a ser l'Eloi, sembla que ara si que es publiquen, el meu problema és:
    És el meu aniversari, la meva mare m'ha portat 16 haribbos, 12 piruletes, 20 gominoles i 8 xiclets. Vull posar el mateix número de llaminadures de cada classes en bosses per repartir. Quantes unitats hauré de posar de cada tipus?
    Fins ara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eloi,

      Moltes gràcies per participar i deixar la teva proposta de problema. En prenc nota!

      Bona feina!

      Elimina
  52. MÚSICA:
    Hola Gemma, he fet varios ritmes amb la pàgina web que ens vas passar. Ha estat molt divertit.

    Una de les meves cançons preferides és:
    "Y volar" de La Pegatina.

    i ja estaria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagi agradat Eloi.
      Una abraçada.
      Gemma.

      Elimina
  53. MEDI SOCIAL, MEDI NATURAL, ÀNGLES I EDUCACIÓ FÍSICA:
    Hola Marta, també he fet totes les tasques de la resta d'assignatures, la de socials ha estat divertida, la d'angles i naturals la tinc guardada a la carpeta i amb la d'educació física hi estic practicant, però no és fàcil, pero si divertida.
    Fins aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eloi,

      Perfecte! Si, les tasques les heu de guardar a la carpeta així quan ens tornem a veure les posarem en comú i les comentarem.

      Bona feina Eloi!

      Elimina
    2. Eloi! Ja tinc ganes de veure-la. Oriol

      Elimina
  54. Hola! Sóc el Roger i sembla que hi ha hagut algun problema perquè els meus comentaris no estan. Els torno a posar.

    CATALÀ
    Hola a tots i totes! Sóc el Roger i espero que estigueu tots bé.
    Jo estic portant molt bé el confinament perque m´agrada estar a casa. Faig esport cada dia amb el meu pare i la meva germana. A més, haig de cuidar de la meva mare perquè s´ha trencat el peroné i no pot caminar. És una mica cansat però m’agrada ajudar-la.
    La meva germana treballa molt amb el portátil i fa moltes feines i molts treballs.
    Jo he estat veient la tele i fent deures. He vist totes les pelicules de Harry Potter i ara estic veient una serie que es diu The Good Doctor.
    També continuo amb les classes d´anglès i un aquesta setmana farem classe online.

    Espero tornar a veure-us aviat.

    MATEMÀTIQUES: aquest és el meu problema de mates:

    Com estarem a casa durant 8 setmanes i només tenim un paquet de 500 din A4, l´hem de repartir. Jo necessitaré 13 fulls per setmana . La meva germana necessitarà en total 2/6 parts dels fulls que quedin i la meva mare necessitarà 35 fulls. Quants fulls quedaran després de les 8 setmanes?

    MÚSICA
    Gemma, la cançó que jo voldria posar a la playlist del confinament és
    "Don't stop me now!" de Queen

    ResponElimina
  55. Hola Roger,
    M'alegra molt saber de tu! Que bé, veig que et mantens actiu i que ajudes els de casa, esperem que la mare es recuperi aviat. Estan molt bé les teves aportacions, en prenc nota. Aviat penjarem més activitats, si tens qualsevol dubte només cal que ens ho escriguis aquí i tan aviat com ens sigui possible el resoldrem. Ens veiem aviat! una abraçada!

    ResponElimina
  56. Matemàtiques

    Hola sóc en Tomàs de 6é B i aquest és el meu problema de mates.

    Si el dilluns hi han 300 llits a el palau del gel i el dimarts 600 quants n'hi haurà el dimecres? I el diumenge?

    Espero respostes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tomàs,

      Moltes gràcies per aportar el teu problema de matemàtiques! En prenc nota!
      Recorda que les respostes les heu d'escriure en un full a part, així deixem pensar als companys/es que encara no han pogut resoldre el problema!

      Bona feina!

      Elimina
  57. CATALÀ

    Hola com esteu espero que bé sóc el Joan G

    Jo m'aburreixo molt però intento divertirme pero no m'adapto a aquest confinament pero ho intento, jo hem desperto a les 9:00 del matí i acabo les classes a les 5:00 de la tarda, estic de les 9:00 fins a les 9:30 esmorzant despres hem poso a fer els deures fins a les 12:00 que fem pati despres de les 12:30 fins a la 1:00 segueixo fent deures i a la 1:00 vaig a dinar, despres de dinar (a les 3:30) hem poso a fer unaltre vegada deures fins a les 5:00 i despres ja podem fer el que volguem (bueno però no trencar res de casa) jo agafo la tablet i hem poso a jugar amb els companys. Jo ja he fet tots els deures de aquesta setmana. Una pregunta Marta ens posaras deures en setmana santa? Adéu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. lo de castella cuant to donarem Marta?

      Elimina
    2. Hola Joan! Que bé que ens hagis escrit! Ens fa mola il·lusió saber de vosaltres!
      És una situació molt estranya perquè no n'havíem viscut mai una així, però ja veuràs que, mica en mica, trobaràs estratègies perquè l'avorriment desaparegui, n'estic segura! Si no, sempre pots demanar als teus companys/es que et recomanin què fer en aquests moments d'avorriment! Jo, per exemple, intento llegir o mirar una sèrie, això em fa desconnectar del moment en el que estem. Aviam si et serveix!
      Per Setmana Santa no hi haurà recomanacions, però haureu d'estar atents al blog perquè tindreu novetats! No us puc dir res més (Si no us faria un spoiler!)
      En quant a les tasques, tant la de castellà com la de mates com les que us anem demanant, guardeu-les a la carpeta, així quan ens tornem a veure les podrem posar en comú.
      Cuida't molt Joan! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
  58. Hola a tots i totes. Com esteu? Jo estic fantastiquíssim i sovint m'ho paso molt bè fent activitats i jocs. Sempre per el matí veig un programa a la televisió que es diu "aprendemos en casa" en el que cada día hi fan una assignatura diferent. Despres faig esport(exercicis diáris). Despres practico amb el meu pare matemàtiques, catalá, castellá, anglès, etc…
    Despres, si em sobra temps veig una mica la televisió i/o cuido dels meus Germans. Despres ajudo a la meva mare a cuinar: es la meva passió. Més tard em dutxo. Quan estic al llit llegeixo un llibre per que m'entri la son, ja que em costa molt dormir-me.
    Petons a tothom. Ens veiem avait.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Nizar! Que bé saber de tu! Ens fa molta il·lusió que ens aneu deixant comentaris i ens expliqueu com esteu!
      Me n'alegro que estiguis bé i que estiguis portant el confinament bé! Espero que a casa tots i totes estigueu bé i esteu passant aquest confinament de la millor manera possible.
      Veig que no t'avorreixes eh? Molt bé, d'això es tracta, de tenir temps per tot i "intentar" mantenir una rutina. Ara llegia que la teva passió és cuinar.... Doncs, tal i com vaig fer amb la Jana, et demanaré aviam si em pots recomanar una recepta per fer aquests dies!
      Cuida't molt Nizar! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
    2. Hola Marta! Grácies per els teus ánims. Ja tinc una recepta preparada. Te l'escric en un altre comentari o ho copio en un full I Quan tornem a classe t'ho donó ??? Espero la teva resposta. ������

      Elimina
  59. HOLA SOC EL ERIC
    La resposta del problema de la Jana es que al treballador a guanyat 5.625 en 3 mesos

    ResponElimina
  60. HOLA SOC EL ERIC
    la resposta del problema del Pablo Santos es:Hi hauran 2.712 persones en 1.808 metres quadrats.I el area es de 7.232.

    ResponElimina
  61. HOLA SOC EL ERIC UNA ALTRE VEGADA
    La resposta del problema de la Anna es que es menjara 12 gambes per dia

    ResponElimina
  62. Musica: Hola soc el Joan G i aquesta es la meva canço
    https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/6130821741150208

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan! Carai quina marxa! Felicitats per la teva creació.
      Una abraçada.
      Gemma.

      Elimina
  63. CATALÀ

    Hola Marta i Núria.
    Soc en Joan Villén.
    Jo estic bé. He fet molts deures aquestes setmanes. També m'he comunicat amb molts companys, i he estat jugant amb ells.

    Espero que estigueu bé.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan! Que bé rebre notícies teves! Ens fa molta il·lusió!
      Bé, primer de tot desitjar-te per molts anys! Ahir vaig veure per l'Instagram de l'Ajuntament que vas tenir una felicitació especial! Espero que passessis el dia de la millor manera possible! Me n'alegro que estiguis bé i que estiguis passant aquest confinament tant fent tasques com trobant també moments d'esbarjo jugant i comunicant-te amb els teus companys/es. Molt bé!
      Espero que a casa tots i totes estigueu bé i esteu passant aquest confinament de la millor manera possible. Cuida't molt Joan! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
    2. Hola Joan,

      M'alegra saber que estàs bé i que vas mantenint el contacte. Gràcies per escriure'ns. Una abraçada!

      Elimina
  64. Hola Gemma.
    Sóc en Joan Villén Rol.
    Aquesta és la meva cançó.
    https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/6724862694391808

    Espero que t'agradi.



    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan! Felicitats per la teva creació! Sou uns artistes.
      Una abraçada.
      Gemma.

      Elimina
  65. MATEMÀTIQUES

    Hola soc en Joan Villén Rol.
    El meu problema de mates és:

    Una campana sona cada 30 min i una altra cada 45 min.
    Si han sonat alhora a les 11 del matí, a quina hora tornaran a sonar una altra vegada alhora ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan,

      Moltes gràcies per fer la teva aportació amb el teu problema de matemàtiques. En prenc nota!

      Bona feina!

      Elimina
  66. MATEMATIQUES
    Hola Núria soc l'Aina i aquest es el meu problema de MATEMATIQUES:
    Cadascuna de les 3 botigues de Montmeló rep cada dia, 200 paquets de paper de vater, de 4 rotllos cada paquet. Si a les 12 del mati ja s'han venut 3/4 parts de tots els paquets de Montmeló. Quants rotllos quedaran per vendre durant el reste del dia?
    Adeu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aina, moltes gràcies per participar. En prenc nota, una abraçada!

      Elimina
  67. Hola sóc la Jana
    Marta ja he fet totes les assignatures, el video de les celules ha estat molt bé et volià donar les gràcies per posar-lo.
    La setmana que bé més?
    Espero que tot vagi bé.

    #JOEMQUEDOACASA

    Jana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jana!
      Que bé! Enhorabona per haver fet totes les recomanacions i ens alegrem que el vídeo de les cèl·lules t'hagi agradat.
      De moment, aquesta setmana descansem! Tot i això, estigueu atents a la web i a les xarxes socials de l'escola i al blog, que properament rebreu novetats!

      Elimina
  68. Hola a tots i a totes!!! Jo estic a Boston i aqui no estem confiants pero es recomana no sortir de casa. No hi ha escola i estic tot el mati fent deures. La nostra escola envia els deures per una aplicacio i cada dia en tenim mes. La veritat es que es una mica dur perque si els ihi pases alguna cosa als nostres familiars no hi podriem anar, sort que els avis ho van entendre a lam primer i no surten de casa. Nosaltres ens montem un circuit a casa i ballem a just dance.
    Espero que tots estigueu molt be,

    MARIA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maria, sóc el Pablo Ríos, m'alegro molt de sapiguer que esteu bé. Tota la meva familia està bé. A nosaltres com pots veure també ens possen deures al blog i els anem fent des de casa. Cuida't molt i passa-t'ho be. Adeu!! :)

      Elimina
    2. Hola Maria! Que bé rebre notícies teves!
      Bé, suposo que ja deus estar assabentada de com ens està anant tot per aquí! La nostra via de comunicació és el blog i estem molt contentes de que, mica en mica, ens arribin comentaris vostres, així sabem com esteu i com porteu el confinament!
      Espero que estiguis bé tant tu com la teva família! Cuide-vos molt! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
  69. MATEMÀTIQUES
    Hola Marta, sóc el Pablo Ríos, tinc dubtes amb dos problemes de matemàtiques. Per poder fer el càlcul i l'operació del problema de l'Àlex Rius crec que ens faltaría sapiguer la distancia que hi ha entre la casa del avi i casa seva no?
    I el problema de l'Eloy Rius no necesitariem saber el número de bosses per poder repartir?

    La resta ja els he pogut fer tots. Els tinc tots apuntats amb operacions i resultats.

    Bon cap de semtmana a tots i a totes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pablo,

      Tant el problema de l'Àlex com el de l'Eloi et donen les dades necessàries per poder resoldre'ls. Et dono una pista: pensa en les paraules claus de cadascun d'ells i arribaràs a trobar la solució!
      Si tot i així necessites ajuda, fes-m'ho saber en aquest comentari i et donaré més pistes! Però estic seguríssima que si repasses tot el que hem anat fent al llarg del curs trobaràs per tu sol la solució! Ànims!

      Marta.

      Elimina
  70. Hola Marta!!! Havía enviat un altre comentari pero no he trobat on l'he enviat. En a quest comentari t'escriure una recepta que em vas demanar. Pero la pot fer qui vulgui.
    ES UNA DE LES MEVES PREFERIDES !!!
    Li anomeno: RECEPTE DE LES GALETOTES
    Ingrédients:
    •1ou
    •75 g. de sucre
    •100 grams de sucre de canya
    •1 sobre de vanilla en pols
    •un polsim de sal
    •100 g. de mantega
    •225 g. de farina
    •1 sobre de llevat en pols
    •150 grams de xocolata à bocins
    PREPARACIÓ:
    Barreja la mantega amb el sucre i el sucre de canya; despres afegeix-hi la vainilla, l'ou I un polsim de sal.
    Continúa barrejant-ho i afegeix-hi la farina, el llevat i la xocolata a bocins.

    Forma un rotllo amb la pasta I embolica-ho amb paper vegetal. Deixa-ho reposar com a mínim dues hores.

    Despres talla ridanxes d'un gruix d'1 cm I posa-les damunt d'una safata untada amb mantega, deixant un mica d'espai entre les "GALETOTES".

    Cou les "GALETOTES" uns 10 minutes al forn, preescalfat a una temperatura d'entre 180 i 200 graus.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nizar,

      Moltíssimes gràcies per la recepta! Aviam si la puc posar en pràctica i quan ens tornem a trobar us dic què tal m'ha sortit!

      Elimina
  71. CATALA: Hola Núria soc la Paula. Jo, encara no m'he acostumat a aquesta situació ,però m'ho paso be parlant amb els meus amics i amb els meus familiars. Fins ara, he estat a casa de la meva mare, pero he decidit marxar a casa de el meu pare per fer els deures. A casa de la meva mare, he intentat fer un recoregut per la meva mascota. Aquests dies estic una miqueta aburrida, per que estic sola i no tinc ningu per jugar, pero estic intentant acostumarme. Ja he acabat totes les fulles de deures que ens vas posar el ultim dia. A partir d'avui, fare totes les activitats del blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Paula, m'alegra molt saber de tu!! Com estàs? Així m'agrada, pensa que a tots i a totes ens ha costat una mica adaptar-nos a aquesta situació però m'agrada veure que procures mantenir-te activa i que has fet les feines. Qualsevol dutbe només ens l'has d'escriure i el resoldrem el més aviat possible. Una abraçada!

      Elimina
  72. Hello Dolors
    I'm Anna
    How are you?
    I have finish my letter in draft and I've done a lot of things so I don't get bored.
    By

    ANNA DÍAZ

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi Anna! It's great to have news from you. You are right, there are lots of things to do, so you can't be bored. Take advantage of the time you are at home and learn new things or practise your hobbies. Hope to see you soon!

      Elimina
  73. Hello Dolors.
    How are you?
    I have finished the wordsearch, what i do with it?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hello Aya! I'm fine, thanks! I wish you and your family are fine, too. For the moment, keep your wordsearch and all the activities you do in your folder. We are preparing the way you can send your work to the teachers. Take care and enjoy the days at home!

      Elimina
    2. Ok thanks!����
      But I do It in my coputer, what I do?

      Elimina
    3. Don't worry, Aya! Keep it on your computer

      Elimina
  74. MEDI SOCIALS
    Hola Núria!, com estàs? Sóc la Dikra, moltes gràcies per posar el joc de les etapes, m'ha ajudat a recordar-les perquè no m'enrecordava de tot. Fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dikra!
      M'alegra saber de tu!! Si? t'ha agradat? Me'n alegro, la setmana que ve penjarem noves propostes. Qualsevol dubte el comentem. Una abraçada i cuida't molt!

      Elimina
  75. Cátala:!Hola Marta Soc L'unai Yo Estic Be Pero Una Mica Avorit
    Pernestar molts dies en casa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Unai! Que bé rebre notícies teves! Que amb tu encara feia més dies que no sabíem de tu!
      Espero que ja estiguis recuperat 100% de la lesió i que tant tu com la teva família estigueu bé!
      Crec que tots tenim moments d'avorriment perquè ja són uns quants dies els que portem a casa, però hem de buscar alternatives per fer que el temps passi ràpid, per això us anem fent propostes i recomanacions cada setmana. Si tens qualsevol dubte o qüestió deixa'ns un comentari i te'l respondrem el més aviat possible!
      Cuida't molt Unai! Una abraçada gegant!

      Marta.

      Elimina
  76. MATEMATIQUES:

    Aqui tinc un problema per els meus companys i les professores:
    En una empresa hi ha 702 empleats y la meitat dels empleats teletraballen.
    Un empleat s'ha infectat per el COVID-19, i la seva quinta part estan en quarantena.
    Qunats empleats segueixen treballant?

    Aveure qui ho respon abans....����

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aya, moltes gràcies per participar. En prenc nota. Una abraçada

      Elimina
  77. MEDI NATURALS:

    Tinc una pregunta:
    Pero tenim que fer el dibuix i al costat del dibuix hem de posar les parts de cada cel.lula i la definició?
    (com el full que ens vas donar?)
    ����

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aya,

      Exacte, ha de ser un dibuix similar al de la fitxa, amb les parts i una o dues frases de la funció que desenvolupa cada part.

      Elimina
  78. MDI NATURALS:

    He vist milts documentals sobre la etapa Moderna
    Pero una cosa, el decobriment de la moneda es una part dela etpa dels descobriments.
    (es que estic avançant una miqueta el treball)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aya,

      Molt bé, m'agrada molt la teva inciativa. En aquest cas la història de la moneda es remunta durant l'època dels metalls i se'n comença a fer ús d'aquesta durant els intercanvis d'aliments i seguidament en el sistema del comerç. Respecte a l'edad moderna, caldria fer més incís dels descobriments en els àmbits de la navegació i els descobriments científics. Seguim en contacte!

      Elimina
    2. Seria com:
      El descobriment de la vela y la navegació?
      El " de la filosofia? (Dels Romans)
      Dels numeros (matesmatiques)

      Elimina
    3. Simplement la navegació, la brújula, noves rutes, mapes...

      Elimina
    4. Vale, moltes gracies Nuria!

      Elimina
  79. MUSICA:

    AQUI HE CREAT LA MEVA PROPIA CANÇÓ:
    https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/song/6433663475515392

    ResponElimina
  80. MUSICA:

    Les meves propostes son:
    - Live It Up feat
    - Number One For Me
    -

    ResponElimina
  81. Tinc un altre problema:
    MATES:

    Si hi ha un arbre amb pomes i pots agafar totes les que vols pero passaras pel costat de 7 guardians a cada guardià li tens que donar la meitat de les pomes que tens fins arribar al final, tens que quedarte amb 1 poma per tu.
    Quantes pomes agafaras del arbre?
    Quantes pomes li donaras a cada guardià?

    ResponElimina
  82. Català
    Hola amics I amigues sóc l'Edgar Ortuñez, com esteu passen el confinament? Jo u porto bé estic a casa veien pel·lícules I sèries en Netflix i Disney, no baix pode celebra el meu aniversari com jo volia i el del meu germà Vicenç I el meu Pare, desixo que tots esteu passen un confinament divertí ens ballem a la Volta i molta força per tots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Edgar, ostres m'alegro molt de saber de tu!! Moltes felicitats a tu i en Vicenç i al pare! Aviat el podrem celebrar tots plegats!!! Moltes gràcies per escriure'ns. Ens fa molta il·lusió saber de vosaltres! una abraçada ben gran i seguim en contacte!

      Elimina
  83. CATALÀ
    Hola Núria!
    Com estàs? Sóc la Dikra. Des del principi del confinament he estat repassant perquè no se m'oblidés res del que hem fet a l'escola. Hi ha el programa televisiu “aprendemos en casa” en el canal “Clan”. En el programa donen classes de diferents assignatures(cada dia una diferent) per aprendre en aquest confinament.

    A més, he jugat amb les meves germanes a jocs de taula i videojocs, tot i que, amb elles sempre m’ho passo bé ja que ens riem de qualsevol estupidesa. He intentat fer una mica de tot, com fer esport, cuinar o pintar de manera que no m’he avorrit tant a casa.
    Espero tornar a sortir i anar a l’escola,
    fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dikra,

      Me'n alegro molt, aprofita aquestes estones amb família perquè són or! M'agrada que segueixis activa en tots els sentits. La setmana que ve tornarem a penjar propostes així que qualsevol dubte el comentem. Una abraçada ben gran!

      Elimina
  84. Com estem? Espero que estigeu tots i totes molt be!
    Pero tinc una pregunta per l'Uriol...la coreografia ha de ser amb un tros d'una canço?
    O no es hem d barregar passos que ja sabem amb ningun ritme ni canço?

    GRACIES

    ResponElimina
  85. Catala
    Hola!! Soc l'Asma,como esteu?yo estic be pero una mica aburrida. Jo cada día faig etjersisi, no es perque jo vull, es perque el meu aquip de fútbol ens diuen que tenim que fer. Sepre faig videollamada am els meus amics del Sant Jordi y del Pau Casals, tambe faig com dibuixos i aixi mentretengu i jugu a tokcs de taula am els meus gemans. Us recomano a tots i totes que parlem molt amb el costes amics i amigues!!

    Una pregunta Marta el diari personal es te que fer am les coses que em fet a clase o del confinament??

    ¡ADEU!

    ResponElimina
  86. CASTELLA
    Hola! Soc l'Asma la feina de castella a sigut molt divertida. Una altre pregunta, cuán acabem una feina la tenim que guarda perque despres tu donem o mu quedu jo??
    Bueno m'agradat molt la feina de castella

    ADEEU!!

    ResponElimina