dimarts, 4 de desembre del 2018

ELS GRANS TAMBÉ ENS ORIENTEM!


Nens i nenes de 6è preparant la cursa d'orientació.

Una de les activitats estrella el cicle Mitjà és la cursa d'orientació i posterior sortida a les tres creus on duem a terme els coneixements apresos. Al cicle Superior no ens quedem curts i anem un pas més enllà: som nosaltres que ens amaguem les diferents fites i posteriorment les hem de buscar en diferents grups i diferents mapes. Cal saber situar-se un mateix en el mapa, orientar-lo i anar a la recerca de la fita, i tot això amb el temps mínim possible! Però si volem anar molt ràpids sense estudiar.nos bé el recorregut el resultat no és el que ens esperàvem, ja que donem més volta del normal i triguem més temps... Tot un trencaclosques pels nostres sentits i capacitats!

Si en voleu saber més de les CURSES D'ORIENTACIÓ, fer-les amb els amics, amb família, corrents o caminant entreu a les següents direccions i veureu com no és tant difícil.

Entreu a la pàgina de la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya. Aquesta pàgina us explicarà en detall com funcionen les curses, en què consisteixen, calendari, etc.

Existeixen molts clubs on poder veure les curses properes i activitats i taller relacionats amb aquestes, feu-li una ullada.




El treball previ a la cursa.


A la recerca de fites amagades...



 El treball en equip.


De res servei córrer si no hi ha un estudi previ del recorregut.



Orientem el mapa, ubiquem-nos.


A córrer fent salut i fent un treball cognitiu molt important en quant a la relació espaial i reconeixement dels símbols topogràfics.


1 comentari:

  1. hola! He vist les imatges son molt xules, peró jo crec que es millor fer-ho que veur-ho :) gràcies Oriol

    Elia de 6eB

    ResponElimina