dijous, 10 de desembre del 2015

ELS VOLCANS: LA TERRA ESCUP


PROJECTE SOBRE ELS VOLCANS

Aquí trobareu algunes informacions d'interès. Feu una ullada!

Saps què és i com es produeix un guèiser? Clica AQUÍ per poder trobar informació.



La nit del dimecres al dijous de la setmana passa, uns dels volcans més espectaculars d'Europa, va entrar en erupció. Aquí teniu algunes informacions per conèixer una mica més.

ARTICLE 1

ARTICLE 2

Aquí teniu un vídeo sobre una erupció de l'Etna l'any 2014.


A continuació teniu una imatge d'un dels volcans més famosos del món. Sabeu quin és? A quin país es troba? Quina és la seva alçada? Quan va ser la seva última erupció? Troba alguna curiositat. Podeu contestar fent comentaris!





16 comentaris:

  1. Sí,es diu Fuji, situat a Japó, mesura 3.776 metres d'alçada. L'ultima erupció del volcà Fuji va ser el 16 de Decembre del 1707.

    Fins demà que aquesta tarde no he pogut asistir a classe,hem trobo malament.Adeu

    ResponElimina
  2. Hola!!!
    Aquest volcà és el mont Fuji, del Japò.
    Fa 3.776m d'alçada.
    La seva ultima erupciò va ser el 16/12/1707.
    Una curiositat és que el mont Fuji és l'escenari de moltes llegendes, com la de la princesa Kaguya-hime.

    ResponElimina
  3. Jo crec que el vocla és el Fuji, què és trova al Japó.
    La seva alçada és de: 3.776. La última erupció va ser al 16 de Desembre de 1707.
    Considerat des de l'antiguitat com a sagrada , a les dones els estava prohibit l'accés al cim fins a finals del segle XIX .
    Ha estat testimoni de nombroses representacions artístiques, com pel·lícules i novel·les
    Aquesta muntanya és escenari d'alguns mites japonesos, es creu que la princesa Kono - banasakuya -hime és la responsable de fer florir els cirerers.Una altra història explica com un ancià va trobar un dia a una nena acabada de néixer en una de les vessants d'aquesta muntanya i la crido Kaguya -hime , al pas del temps aquesta nena es va convertir en una bella dona i acabo casant-se amb l'emperador, però al transcurs de set anys de matrimoni , va dir al seu marit que ella no era mortal i havia de tornar al cel . Per consolar a l'emperador , aquesta li lliuro un mirall dient-li que a través d'ell sempre podria veure-la.
    L'emperador , desitjós d'anar al cel al costat d'ella , faig servir el mirall per seguir-la fins al cim de la muntanya ... però no va poder continuar . El seu amor desenganyat va fer que es calés foc al mirall i des d'aquest dia , del cim de la muntanya, surt foc.

    ResponElimina
  4. Es diu mont Fuji, esta situat al Japó, mesura 3.776 metres,l'última erupcio va ser el 16 de desembre del 1707.Curiositat que és va pregar perqué es un lloc sagrat.

    ResponElimina
  5. Yo crec que es el mont Fuji, Japon: amb els seus 3.776 metres de altitud, es el pic mes alt de Japó. Es troba entre Shizuoka y Yamanashi en el Japó central y just al oest de Tokio es sagrat desde la Antiguetat, les estaba prohibit a les dones arribar a la cima.

    Al mont Fuji es considera un volca actiu la última erupció data de 1707.

    ResponElimina
  6. Aquest és el Mont Fuji, es troba al Japó, mesura 3.776 metres, la seva última erupció va ser el 16 de desembre del 1707 i fins a finals del segle XIX les persones de sexe femení no podien pujar fins al cim.

    ResponElimina
  7. Aquest volca es el Fuji, esta al Japó, te una altitud de 3.776m,i la ultima erupció va ser el 16 de desembre de 1707

    ResponElimina
  8. el pico más alto de la isla de Honshu y de todo Japón. Se encuentra entre las prefecturas de Shizuoka y Yamanashi en el Japón central y justo al oeste de Tokio, desde donde se puede observar en un día despejado. El Fuji es un volcán compuesto y es el símbolo de Japón.2

    Considerado sagrado desde la Antigüedad, les estaba prohibido a las mujeres llegar a la cima hasta la era Meiji (finales del s. XIX). Actualmente es un conocido destino turístico, así como un destino popular para practicar el alpinismo. La temporada “oficial” para practicar el alpinismo dura desde principios de julio soy el toni

    ResponElimina
  9. Hola Gil,el nombre d'aquell volcà/montaña es el Mont Fuji,medeix 3776 metres,está situar a Japó,l'ultima erupció va ser el 16 de Desembre del 1707.El Mont Fuji es una montaña sagrada pels japonesos.Les dones no podien pujar perqué era una montanya sagrada ,llavors les dones es disfrasaben d'homes i pujaven.El Mont Fuji es un volcà molt perillos perqué ha estar molt de temps adormit i no se sal quan podría entrar en erupció.

    ResponElimina
  10. Aquest volcà és el Mont Fuji, 富士山 (Fujisan) en japonès. Es troba a Japó i té 3.776 metres d'altitud. L'última erupció va ser el 1707 i és diu “gran erupció de Hōei” perquè va ser 49 dies després del terratrèmol de Hōei, un dels més grans al Japó. Com a curiositat podem dir que s’ha de escalar en tres dies, que la part més alta de la muntanya (a partir dels 3360 metres fins al cim) és una propietat privada de Tokugawa Ieyasu i que el nom del volcà està compost pels ideogrames fu (富), ji (寺) i san (山), que signifiquen riquesa, samurai i muntanya.

    ResponElimina
  11. Hola Gil
    Aquet volca es el Monte Fuji, esta situado en Japo, la seva alçada es de 3.776, la seva ultima erupsio va ser al 16 de Diciemre del 1707.Una quriosidad del Monte Fuji es que es el volcan mas alto i de mayor volumen en Japon, entro en actividad hace mas de 10.000 de años, devago del volcan ay otro volcan que se llama volcan Kimitake que se volvio actibo hace mas de 700.000, el Monte Fuji se puede clacificar como un de los volcanes mas jovenes,se puede ver el volcan Kimitake desde el norte del Monte Fuji en la quinta estacion, a 2.300 sobre el mar.
    Adeu Gil fins Dilluns.
    :)


















































    ResponElimina
    Respostes
    1. Es el mont Fuji que es troba al Japo amb 3.776 metres d'altura. La sé a última erupció va ser el 16 de Decembre del 1707.

      Elimina
  12. El mont Fuji, amb 3.776 metres d'altitud, és la muntanya més alta del Japó. Es troba entre les prefectures de Shizuoka i Yamanashi en el Japó central i just a ponent de Tòquio,

    ResponElimina
  13. el mont fujiEl muntanya Fuji és un atractiu con volcànic i és un tema recurrent en l'art japonès. El treball amb major renom és l'obra mestra 36 vistes de la muntanya Fuji del pintor ukiyo -e Katsushika Hokusai . També apareix en la literatura japonesa i és el tema de molts poemes

    ResponElimina
  14. Aquet volcà es diu Mont Fuji , esta al japo, medeix 3.776 m d'alçada , la ultima erupcio va ser al 1.707. Com a curiositat la gen l'escala de nit per poder veure la sortida del sol

    ResponElimina