dilluns, 30 de març del 2020

RECOMANACIONS PER A 6è - Setmana 30 de març

Hola noies i nois de 6è!

Primer de tot, com va tot? Com esteu? Com porteu el confinament? Nosaltres us volem dir que estem bé però us trobem molt a faltar i tenim moltíssimes ganes de veure-us i de saber de vosaltres!

Doncs bé, després d’uns quants dies adaptant-nos tots i totes a aquesta nova situació que ens està tocant viure, ens posem en contacte amb vosaltres perquè us proposarem diferents activitats perquè pugueu anar realitzant durant la setmana relacionades amb les àrees que treballem a l’escola. Us demanem que un cop acabades les guardeu perquè quan ens tornem a veure les puguem compartir totes i tots.


Recordeu que si teniu qualsevol dubte o pregunta la podeu escriure als comentaris del blog i us la respondrem el més aviat possible!

Cuideu-vos molt, cuideu molt a les vostres famílies! I sobretot, quedeu-vos a casa! Estem segures que tot passarà perquè TOT ANIRÀ BÉ!!

Abraçades gegants per tothom,


L'equip de mestres


CATALÀ

Què us semblaria si, per recuperar el contacte i per saber una mica de vosaltres (que segur que algunes/ns us aneu comunicant durant el confinament) ens deixeu un comentari responent a les preguntes que us hem formulat al principi? (Com esteu, com porteu el confinament, quines activitats, jocs, manualitats, heu fet i ens recomaneu,...). Per fer l’entrada en els comentaris posa la paraula CATALÀ abans de contestar. Per evitar que la primera resposta que feu sigui “No se…” us posem un exemple:

  • Núria: Hola a tots i totes! Com esteu? Com porteu aquests dies? jo em vaig adaptant a aquest nova situació. Al estar a casa, aprofito per anar fent feines de l’escola, formacions on-line, una mica d’esport i també aprofito per fer videotrucades als meus amics i família, em fan sentir més a prop seu. També intento fer-los sentir especials, perquè alguns d’ells/es fan anys i com no ho podem celebrar com voldriem (de moment) intentem estar en contacte d’alguna manera. També amb les de l’equip de bàsquet ens posem d’acord per fer els exercicis que ens proposa l’entrenadora, així estem en contacte i passem una bona estona mentres fem exercici. I vosaltres? com esteu passant aquests dies? Què heu fet?


  • Marta: Hola a tothom! Com esteu? Doncs jo estic bé, tinc dies millors i dies pitjors. Intento veure la part positiva a la situació que estem vivint i ara doncs combino les tasques de l’escola i la formació amb fer una estona d’esport cada dia, cuino receptes que fins ara no m’havia proposat fer-les, endreço i faig neteja d’armaris, escolto música i pinto,... Però, sens dubte, el que em fa més il·lusió explicar-vos és que gràcies a aquest confinament he tornat a tocar la flauta travessera! Em fa desconnectar de tot! Ah, i m’he tornat a posar amb el piano! Ja us aniré informant dels meus progressos! 


CASTELLANO

¿Qué harías si, en el momento en el que puedas salir de casa, te encuentras a un cocodrilo en tu puerta? ¿Y si cuando consigues llegar a la escuela tus compañeras y compañeros se han convertido en monos y tu maestra en un avestruz? 



A partir de estas situaciones te proponemos que escribas un texto vivencial, que nos expliques tu historia desde que abres la puerta de tu casa hasta que llegas al colegio y te encuentras la situación que te describimos. 

Recuerda que el texto tiene que estar escrito en primera persona, debe tener, más o menos, unas 100 palabras, debes respetar los párrafos, ponle un título y, sobretodo, os pedimos que escribáis a mano, en una hoja blanca o de “cuadraditos”, nos da igual, pero ¡nada de ordenador ni tablet!


ENGLISH

This week we are going to review vocabulary about JOBS (oficis)
  

Prepare a wordsearch with 8 or 10 words of jobs (a square about 12 x 12 letters aprox). You must indicate which words are there. You can do it in two ways:
- Easy: make a list with the words or add a picture in relation to each word
- Difficult : write a definition or a clue for each word.

You can do it with the computer or handwriting but you have to use capital letters and do the wordsearch as clear as possible.

(Prepareu una sopa de lletres amb 8 o 10 paraules referents a oficis -mida 12 lletres x 12 lletres aproximadament-. Cal indicar també quines paraules s'hi poden trobar. Es pot fer en versió senzilla, escrivint directament les paraules que s’hi poden trobar o bé posant una imatge o dibuix que suggereixi la paraula, o en versió més difícil, escrivint una definició o pista per cada paraula amagada. Ho podeu fer tant a ordinador com a mà, però tingueu en compte d’utilitzar lletra majúscula i fer-la molt clara)
You can also practice this vocabulary -click on the picture-. You can do five activities: match 1, match 2, match 3, fill in and dictation.
Per cert, com teniu les cartes pels vostres French penfriends? Caldria acabar com a mínim l’esborrany, i qui ja el tingui corregit el pot passar a net.

MATEMÀTIQUES
Us proposem que cadascú i cadascuna s’inventi un problema matemàtic que estigui relacionat amb la situació que estem vivint actualment. Ha de ser adient per alumnes de 6è (és a dir, que estigui relacionat amb el que hem treballat fins ara). Els problemes els podeu escriureu als comentaris del blog de l’escola perquè els vostres companys/es puguin intentar resoldre’ls i donar una solució. 
Penseu que haureu de donar la solució correcta quan us avisem, ja que deixarem uns dies de plaç perquè tothom hi pugui participar. Per fer l’entrada en els comentaris posa la paraula MATEMÀTIQUES


MEDI NATURAL

Us proposem que visualitzeu aquest vídeo sobre les cèl·lules. Un cop hagueu refrescat una mica el que ja havíem treballat a l’aula, us demanem el següent: els/les alumnes que tinguin el número parell de la llista hauran de fer un dibuix de la cèl·lula procariota i els/les alumnes que tinguin el número senar de la llista hauran de fer un dibuix de la cèl·lula eucariota. 
En tots els dibuixos han de sortir les parts de cada tipus de cèl·lula i les seves funcions de cada una d’aquestes parts.



MEDI SOCIAL

Recordeu el què estavem treballant aquests dies? Fins ara havíem fet una breu explicació de les diferents etapes de la  història i la prehistòria. Què us sembla si per refrescar-ho una mica feu aquest JClic de resum. Estem segures que us en sortireu! 

PLÀSTICA

Us proposem fer una manualitat amb materials i recursos que tingueu a l’abast. Volem que feu/creeu un Pauet, el símbol de la nostra escola. Imaginació al poder!


MÚSICA

Teniu ganes de crear la vostra propia cançó? Aquí us deixo un enllaç perquè ho proveu! Som-hi!!!

A més, com que sabem que us agrada que la música ens acompanyi quan fem activitats, us proposem de “crear” una playlist de confinament. És a dir, entre totes i tots, proposem cançons que ens poden agradar per quan estiguem fent alguna tasca, alguna manualitat o simplement descansant! Per fer l’entrada en els comentaris posa la paraula MÚSICA


EDUCACIÓ FÍSICA

Continuem ballant? Com ja teniu pràctica, què us sembla si anem pensant en una petita coreografia barrejant passos que ja sabeu i de nous que hi vulgueu afegir? Així quan ens tornem a veure les podem representar. Us sembla? No cal fer una coreografia amb una cançó sencera, només que penseu en ajuntar-ne uns quants ja n’hi ha prou. Ànims!








RECOMANACIONS PER A 5è - Setmana 30 de març

Hola Mèxic, Hola Escòcia !  

Com esteu? 
Han passat més de quinze dies. Quant de temps ! Esperem que tots vosaltres i les vostres famílies continueu amb bons ànims i bona salut.  Aquesta és la tasca més important de totes: cuidar-nos , escoltar-nos , estimar-nos i ajudar-nos. 

Aquí us proposem  algunes activitats per fer durant aquesta setmana. Recordeu anar guardant-les amb cura perquè a la tornada volem compartir tota la feina que esteu fent i totes aquelles activitats del vostre dia a dia. Si teniu algun dubte o pregunta o voleu dir-nos alguna cosa, ho podeu fer a través dels comentaris del blog.

Esperem veure-us el més aviat possible. Una  forta “colzada”. :))

L'equip de mestres



CATALÀ

Imagina’t  que el virus  que estem patint actualment  fos com un personatge de dibuixos animats o de còmic;   que cobrés vida i al que poguessis fer totes les preguntes que volguessis.  

Què  creus  que et contestaria...?



Prepara’t  un guió i escriu l’entrevista que li faries. 
Guió: presentació,  preguntes, i comiat com a finalització i conclusió. 

( Si t’atreveixes, fes  hipòtesi i inventat quines podrien ser les seves possibles respostes ).

D’altra banda recordeu d’anar escrivint el vostre diari personal, i de llegir  cada dia. Hi ha temps per tot. 


CASTELLÀ

¿Te acuerdas de cómo se hace un caligrama? Crea uno a partir de las letras de tu nombre.


ANGLÈS

This week we are going to review places in town and where they are.

Draw a map of a town, only some streets and mark differents places in this town, like the maps we have seen in class with the PDI. Write 8 sentences saying where the buildings are, for example "The town is next to the sports centre". (Dibuixeu esquemàticament uns quants carrers d’una població i situeu-hi diferents edificis. Escriviu 8 frases situant els diferents edificis)


Don't forget to include your house and tell how you can go from your house to three different places. (No oblideu situar-hi casa vostra i doneu les indicacions necessàries per anar des de casa a tres llocs diferents)
Here you are a link for practicing this vocabulary - click on the picture-. You can do the 5 activities: match 1, match 2, match 3, fill in and dictation.
(Us deixo també un enllaç per poder practicar aquest vocabulari (cliqueu a la imatge).

Per cert, cal acabar les fitxes que alguns teniu pendents.


MATEMÀTIQUES

Ja sabeu que  durant aquests dies els rotllos de paper higiènic han agafat molt de protagonisme degut al fenomen que s’anomena internacionalment FOMO (fear of missing out), o por de quedar-se’n sense. 

Com de ben segur que tothom en teniu a casa, us proposem el següent repte

Recordeu el repte de l’ampolla “ que es va posar tan de moda ?  
Doncs us proposem aquest mateix  repte però amb el cilindre de cartró que queda un cop gastat el rotllo. També necessites un quadern o full per anar prenent nota dels resultats.

Farem aquest repte de probabilitat:  

Hauràs de fer 25 tirades amb el cilindre del paper higiènic: primer buit, després mig farcit amb una mica de  paper higiènic i per últim totalment farcit.


Aniràs anotant els resultats en una graella (mireu l’exemple a sota.) 
Posa-hi una X si es queda dret i  un punt (·)  si no.
Fes  les tres tirades  a sobre de la mateixa superfície plana . Pots escollir fer-ho al terra del menjador o sobre d’una taula, però és important fer-ho sempre al mateix lloc.

COMENCEM  EL REPTE DEL CILINDRE DE PAPER HIGIÈNIC !!!

1r. Faràs 25 tirades  amb el cilindre buit. Marca els resultats.

2n.Faràs 25 tirades posant una mica de paper higiènic dintre d’un dels forats. ( no cal posar el paper molt premut millor una mica fluixet).

3r. Tercer: Faràs 25 tirades més posant-hi una mica més de paper higiènic per l’altre costat que quedi tot el cilindre ple.

     Feu una graella com aquesta al vostre quadern o en un full i marqueu amb una  X  les diferents tirades quan el cilindre  quedi dret ( recorda , com en el repte de l’ampolla). 


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Buit

























½ ple

























Tot ple


























Després contesta al teu quadern: 
1. Quina tipus de tirada  ha aconseguit millors resultats?
2. Per què creus que ha estat així?
3. Canviaries alguna de les teves respostes inicials? 

Un altre dia pots provar de fer-ho a sobre d’una taula.
Quan ho hagis provat ens pots deixar algun comentari de com t’ha anat. 


MEDI NATURAL



Us passem aquest enllaç per repassar  una mica de mescles i dissolucions:






MEDI SOCIAL

Jocs per repassar l’organització política i la població de Catalunya:




PLÀSTICA

Aquesta setmana us reptem a que feu aquesta caixa de papiroflexia




MÚSICA

Teniu ganes de crear la vostra propia cançó? Aquí us deixo un enllaç perquè ho proveu! Som-hi!!!!

http://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/


EDUCACIÓ FÍSICA

Com no vam fer l'escalfament pel KM solidari,  què us sembla inventar-se una petita coreografia d'aeròbic per no perdre la coordinació. Podeu començar amb els passos que ja vam aprendre, barrejar-los  i inventar-ne de nous! Si voleu us els podeu gravar i els ballem a la tornada del confinament, no? Ànims!